Fiecare lucru are frumusetea lui, insa nu oricine o vede. Confucius





marți, 15 iunie 2010

Un exemplu de invingator

Acesti oameni traiesc printre noi, dar din pacate sunt prea putini care-i observa. Eu una, ma inclin in fata lui si a celor care l-au incurajat.

3 comentarii:

  1. Si eu ma inclin alaturi de tine, asa ca suntem cel putin doua! Hai ca mai stiu eu inca o persoana care simte asa, L., deci deja suntem 3, la o populatie de circa 20 milioane, ce procent de oameni care observa asa ceva iti iese??????? La prima mea intalnire cu Finlanda, am fost socata de numarul de persoane cu dizabilitati pe care ii vedeam peste tot, pe strada, in restaurante, la shopping, in discoteca. Concluzia de roman venit, desigur, din Romania care isi ascunde cu grija handicapatii (din lipsa de resurse, din lipsa de compasiune, din lipsa de curaj si din complexul de a nu arata altceva decat fatada spoita) a fost: "Doamne, cat de multe persoane cu handicap aveti aici! Este o problema a tarii voastre?" Raspunsul a venit prompt, rece (era de la un finlandez) si taios: "Aici avem, procentual, tot atatia oameni cu handicap ca Romania, diferenta este ca noi nu ii tinem ascunsi prin case si nu ii condamnam la singuratate, ci ii ajutam, le dam aparate,le asiguram locuinte cu lifturi si rampe, ii asistam medical pe fiecare si ii ajutam sa iasa din casa mai mult decat orice om normal, fiindca ei au nevoie mai mult ca noi de socializare si de normalitate"......

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sistemul asta pacatos in care traim nu depune nici-un efort, nici macar pentru persoanele sanatoase - care din cand in cand se mai imbolnavesc si ele saracele. Astfel, se duce o lupta crancena cu disperarea, cu umilinta, cu neputinta... De cele mai multe ori batalia este pierduta. De cine? De fiecare data de CEL MAI SLAB.

    RăspundețiȘtergere